طبق پژوهش جدیدی که درباره رابطه بین كم خونی و بروز آلزایمر انجام شده نتایج جالب و مهمی در دسترس دانشمندان قرار گرفته است.
به گزارش بلومبرگ بیزینس، محققان استرالیایی با انجام آزمایش میزان هموگلوبین، آهن و دیگر فاکتورهای خونی در 211 فرد مبتلا به آلزایمر دریافتند که این بیماران در مقایسه با افراد سالم از میزان هموگلوبین کمتری در خون خود برخورداند.
نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که در بیماران مبتلا به آلزایمر میزان رسوبات اریتروسیت در خون كه یكی از نشانههای شایع كمخونی است، افزایش پیدا میكند.
بر اساس یافتههای این پژوهش تاکید شد که افراد مبتلا به کم خونی به میزان 56/2 برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند و افراد مبتلا به آلزایمر نیز 61/2 برابر بیشتر از افراد سالم به کم خونی مبتلا میشوند.
به طور کلی كم خونی به معنی کمبود تعداد گلبولهای قرمز در خون است. کم خونی دارای انواع مختلف است که میتواند به علت عدم سنتز هموگلوبین، کمبود آهن در ساختار هموگلوبین، دفع بسیار سریع یا تولید بسیار آهسته گلبول های قرمز باشد.
در عارضه کم خونی تعداد یا اندازه گلبولهای قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن بین خون و سلولها دچار اختلال میشود . از علل ایجاد کننده کم خونی میتوان کمبودهای تغذیهای، خونریزی، ناهنجاریهای ژنتیکی، بیماریهای مزمن یا مسمومیتهای دارویی را نام برد.
منظور از کمخونیهای تغذیهای، کمخونیهایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد میشوند. کم خونی ممکن است با مصرف مکملها و یا با روشهای تخصصیتر درمان شود. با خوردن غذاهای متنوع و سالم ممکن است، بتوانید از بروز برخی انواع کم خونی پیشگیری کنید.
نکته: سه دلیل اصلی کمخونی شامل هدر رفتن حجم فراوانی از خون به شکل حاد یا خونریزی شدید و به شکل مزمن به گونه کم کم و تدریجی ولی در مدت زمان طولانی، تخریب بیش از حد گلبولهای قرمز و سستی و ناتوانی سیستم خونساز هستند.