بیماری پارکینسون علائم و روش درمان آن
بیماری پارکینسون یاDP برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ کشف شد. ۱۱ آوریل که روز تولد این دانشمند بزرگ است روز جهانی پارکینسون نامیده شده است. این بیماری به تدریج باعث ناتوانی در جسم و روح فرد مبتلا می شود و در مدت کوتاه پیشرفت می کند. بیشتر مردم تصور می کند پارکینسون بیماری است که تنها به لرزش دست ها منجر می شود در صورتی که این تصور غلط است ممکن است فرد مبتلا به DP اصلا لرزش نداشته باشد.
در بیماری پارکینسون، سلول ها در جسم سیاه، ساخت دوپامین (یعنی ماده ی شیمیایی که در مغز به ارتباط سلول های عصبی کمک می کند) را متوقف می کنند و در نتیجه دوپامین کاهش می یابد. با از بین رفتن سلول هایی که ترشح دوپامین را به عهده دارند مغز پیام های لازم در مورد چگونگی حرکت و زمان حرکت را دریافت نمی کند و این امر باعث از بین رفتن تدریجی کنترل عضلات می شود. علائم پارکینسون معمولاً از سن ۵۵ تا ۶۰ سالگی شروع می شود، اما در جوان تر ها هم ممکن است اتفاق بیفتد. خطر ابتلا به پاکینسون در مردان بیشتر از زنان است.
پارکینسون در افراد مبتلا علائمی ایجاد می کند که به طور خلاصه به آنها می پردازیم.لرزش، به وجود آمدن تومور، کندی حرکت، سفتی یا رژیدیتی و خشکی اندام ها از علائم این بیمار است. علت دقیق ابتلا به این بیماری هنوز شناخته نشده. اما دانشمندان بر این باورند که عواملی مانند ژنتیک، عوامل محیطی و عادات تغذیه ای خطر احتمالی ابتلا به پاکینسون را کاهش می دهد. تشخیص این بیماری به صورت بالینی است که توسط متخصص مغز و اعصاب صورت می گیرد. برای تشخیص پارکینسون اسکن مغز انجام نمی شود.از کار درمانی می توان به عنوان یک روش مناسب درمانی استفاده کرد.