تبلیغات بالا پایین آگهی ها

Sumatriptan Succinate-سوماتریپتان سوکسینات

نام انگلیسی

Sumatriptan Succinate

نام فارسی

سوماتریپتان سوکسینات

نام تجاری

موارد مصرف

سردرد های میگرنی و کلاستر

موارد منع مصرف و احتیاط

سوماتریپتان و سیار آگونیست های سروتونین فقط باید در صورت تشحیص قطعی میگرن یا کلاستر تجویز شود و بیمار تحت مراقت باشد تا شرایط نورولوژیک جدی ایجاد نشود. این دارو را نباید به صورت پروفیلاکتیک مصرف کرد و در بیماران با میگرن همی پلژیک یا بازیلار نباید تجویز شود. آگونیست های سروتونین در بیماران مبتلا به هایپرتانسیون کنترل نشده، بیماری ایسکمیک قلبی ( بیماری شریان کرونری )، بیماران با سابقه MI، وازواسپاسم کرونری، بیماری عروقی محیطی، یا سابقه یک تصادف با عارضه عروق مغزی یا حمله ایسکمیک گذرا نباید تجویز شود. مصرف در بیماران مبتلا به اختلالات یا کلیوی باید با احتیاط صورت گیرد و در صورت وجود بیماری های شدید از تجویز دارو باید خود داری شود

عوارض جانبی

تداخل دارویی

سوماتریپتان و سایر آگونیست های سروتونین ( ۵۰HT1 ) نباید همراه با ارگوتامین یا ترکیبات مشابه به علت افزایش ریسک واکنش های وازواسپاستیک تجویز شود. به علاوه قبل از شروع ترکیبات آگونیست سروتونین ( ۵-HT1 ) در بیمارانی که ارگوتمین دریافت می کنند باید تاخیری به میزان حداقل ۲۴ ساعت قائل شد. در موارد عکس ارگوتامین حداقل ۶ ساعت قبل از توقف درمان با این دارو ها نباید تجویز کرد. ترکیبات آگونیستسروتونین (۵-HT1)شامل سوماتریپتان، آلموتریپتان، اتریپتان، ناراتریپتان، ریزاتریپتان یا زولمی تریپتان هستند. توصیه شده است که سوماتریپتان یا ریزاتریپتان را نباید هم زمان یا حداقل تا ۲ هفته پس از قطع مصرف MAOI ها تجویز کرد. در صورت مصرف هم زمان آگونیست های سروتونین (۵-HT1 ) هم زمان با SSRI ها، خطر سندرم سروتونین افزایش می یابد.

مکانیسم اثر

سوماتریپتان یک آگونیست انتخابی سروتونین است که برروی گیرنده ۵-HT1 اثر می کند و باعث تنگ شدن شریان های جمجمه ای شود. این دارو جهت درمان حملات حاد سردردهای میگرنی و کلاستر به کار می رود. دارو جهت پیشگیری مصرف نمی شود. دارو را می توان از طریق خوراکی، زیر جلدی یا از طریق بینی مصرف کرد. سوماتریپتان سریع ولی به صورت غیر کامل از طریق خوراکی جذب می شود وارد مسیر متابولیتسم اول می شود اوج غلظت پلاسمایی دارو ۲ ساعت پس از مصرف خوراکی ایجاد می شود و در مصرف خوراکی دارای فراهم زیستی به میزان ۱۴% است. ولی در مصرف زیرپوستی فراهم زیستی دارو ۹۶% بوده و اوج غلظت پلاسمایی دارو در عرض ۲۵ دقیقه پس از مصرف زیرپوستی است که در این روش اوج غلظت پلاسمایی دارو در عرض ۲۵ دقیقه پس از مصرف زیرپوستی حاصل می شود. فراهم زیستی دارو پس از مصرف از طریق بینی ۱۶% میزان به دست آمده از طریق زیر پوستی است که در این روش اوج غلظت پلاسمایی ۵/۱-۱ ساعت پس از مصرف ایجاد می شود. اتصال به پروتئین های گسترده در کبد به وسیله مونوآمین اکسید از نوع A متابولیزه می شود و بیشتر در ادرار به صورت اسید ایندول استیک و گلوکورونید آن دفع می شود. سوماتریپتان و متابولیت هایش در مدفوع نیز دفع می شود. مقادیر کمی از سوماتریپتان در شیر یافت می شوند.

اشکال دارویی

جستجو

Generic filters

دسته بندی ها

تبلیغات

آگهی های ویژه

تماس با مسئول آگهی

  • تیک را بزنید تا از ارسال پیغام های بیهوده جلوگیری شود!
بالا