تغذیه سالمندان
گروه سالمندان افرادی هستند که وجودشان برای جامعه و خانواده ها اهمیت زیادی دارد. این افراد به علت کهولت سن نسبت به جوانترها بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. به همین منظور باید توجه بیشتر به تغذیه سالمندان داشت.
نیازهای تغذیه ای سالمندان
در این مقاله سعی داریم درباره مواد غذایی که برای آنها مفید و یا مضر است، توضیح دهیم. بنابراین رژیم غذایی مناسب برای افراد بالای ۵۰ سال در روز به این صورت است:
میوه: ۵/۱ تا۵/۲ (میوه پوست کند و برش داده شده)
سبزیجات: ۲تا ۵/۳ فنجان(خرد شده) غلات ۱۵۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت و حبوبات ۱۵۰ تا۲۱۰ گرم سه فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی؛ رژیم مورد نظر برای سالمندانی در نظر گرفته شده است که دچار بیماری های خاصی نیستند. در غیر این صورت باید با پزشک خود مشورت کنند.
اهمیت تغذیه در سالمندان
عوامل متعددی در تغذیه سالمند مؤثر است. قبل از هر چیز باید به این عوامل توجه کرد. زیرا این عوامل در تغذیه فرد سالمند بسیار مهم است مثلاً ممکن است فرد سالمند دندان ها خراب داشته باشد یا دندان نداشته باشد به همین دلیل فرد نمی تواند از غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارد استفاده کند. مشکلات روحی و روانی، تداخل دارویی، مشکلات گوارشی، تغییر حس چشایی از دیگر عواملی است باید به آنها توجه کرد.
تغذیه سالم برای سالمندان
طبق نظریه طب سنتی، سالمندان به دلیل مزاج سرد و خشکی که دارند بهتر است از غذا گرم و تر استفاده کنند و از غذاهای که تولید کننده بلغم و سودا هستند، پرهیز کنند. همچنین بهتر است در هر وعده غذایی مقدار غذا را با حجم کمتر و دفعات بیشتر میل نمایند. متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که خوردن سبزیجات و صیفی جات مثل کاهو، کرفس، برگ چغندر، آب چغندر و سیر برای افراد سالمند بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک و تازه، آلو و انگور، از گروه خشکبار، مویز با مغز گردو و بادام مفید است.