نوجوان سالم
نوجوان سالم
ورود از دروان کودکی به دوران نوجوانی با تغییرات جسمی و روحی زیادی همراه است. فردی که بتواند این نوسانات را کنترل کند و از نظر روحی به تعادل برسد، یعنی بتواند در هر کاری عاقلانه رفتار کند و احساساتش را درگیر نکند از سلامت روحی برخوردار است.
داشتن ایمان و دوری از شرک، عدالت طلبی و حمایت از مظلومان، کوشش و تلاش، حق پذیری، شهامت و شجاعت، عفت و پاکدامنی، پرهیز از افراط و تفریط از ویژگی های نوجوان سالم از دیدگاه اسلام است.
یک نوجوان سالم، باید مسئولیت پذیر باشد. این واژه تعریف ساده ای دارد. زمانی می گویم یک جوان مسئولیت پذیر است که از عهده انجام کارهایی که به او سپرده ایم بر بیاید. مسئولیت پذیری گاهی به معنای داشتن یک رفتار مناسب درمقابل دیگران است. در واقع فرد نوجوان باید مسئول رفتار خود باشد.
از دیگر ویژگی های سلامت روانی در نوجوان خونسردی است. اما اکثر نوجوان در این دوران حالت پرخاشگری و عصبانیت دارند. نوجوانی که این حالت را مهار کند، از سلامت روانی برخوردار است. اگر فرد به این موضوع بیندیشد که عصبانیت های لحظه ای هیچ سودی جز پشمانی برای او ندارد به راحتی می تواند خود را کنترل کند.
یک نوجوان سالم از نقاط ضعف و قدرت خود آگاه است و به خوبی با نقاط ضعف خود مقابله می کند و سعی می کند آنها را تقویت کند. یک نوجوان باید توان این را داشته باشد تا در مواجهه با افراد مختلف، که خلق و خویی متفاوت دارند، رفتار کنترل شده و مناسبی از خود نشان دهد. مثلاً زود عصبی نشود و رفتار نا شایستی از خود نشان ندهد.
تغذیه، یکی از عوامل تأثیر گذار در سلامت است. یک رژیم غذایی مناسب رژیمی است که در آن از همه گروه های غذایی استفاده شود. همچنین بهتر است به اندازه غذا بخوریم زیرا نوجوانی، سن رشد است و باید غذایی با کیفیت و پر انرژی میل کند. خوردن سه وعده غذایی به همراه چند میان وعده به نوجوان توصیه می شود. ورزش کردن، بهترین کار برای گذراندن اوقات فراغت نوجوان است که علاوه بر تخلیه انرژی در پرورش اندام او نیز ثأثیر مثبت دارد.
لطفا نظر خود را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.