سالمند کیست
سالمند کیست
دوره سالمندی
سالمندان گنجینه ای با ارزش هستند و ما می توانیم از تجربیات فراوان آنها استفاده کنیم. در فرهنگ ما توصیه های فراوانی به نگهداری از سالمند شده است. با وجود این که ممکن است سالمندان مشکلات جسمی و روحی زیاد داشته باشند، باید در نگهداری و مراقبت از آنها کوشا باشیم. حال می خواهیم بدانیم که به چه افرادی سالمند گفته می شود؟
سالمند کیست؟
تعریف سالمند از دیدگاه های مختلف متفاوت است ولی در اکثر کشورها سن سالمندی ۶۰ تا ۶۵ سالگی است. ژنتیک، تغذیه سالم، بهداشت و عوامل محیطی در وضعیت سالمند اثر می گذارند که در اینجا به طور گسترده تر به آنها می پردازیم. ژنتیک عامل مهم در سلامت سالمندان است و یک موسسه پژوهشی در این خصوص می گوید یکی از رازهای طول عمر افراد، حفاظت ژنتیکی در خصوص از دست رفتن توانایی های مغزی است و ژنتیک در ابتلا به افسردگی در سالمندان اثرگذار است. ممکن است سالمندانی که در جوانی دچار افسردگی بودند، در پیری هم دچار افسردگی شوند و اگر افسردگی، در خویشاندان فرد سالمند وجود داشته باشد، خطر ابتلا به افسردگی در فرد سالمند را افزایش می دهد. افسردگی در سالمندان زمینه های فراوانی دارد که استرس، تنها زندگی کردن، کم شدن انگیزه و هدف، ترس و وحشت، ابتلا به بیماریهای مختلف از عواملی است که در افسردگی سالمندان اثر دارد.
بهداشت سالمندان
بهداشت سالمندان را باید از سه بعُد مورد بررسی قرار داد:
- بعُد جسمی: که شامل تغذیه مناسب، مراقبت ازسالمندان، معاینات دوره ای و پاراکلینیکی، مراقبت از دستگاه تنفسی، ورزش، استراحت و فیزیوتراپی است.
- بعُد روانی: که شامل پیشگیری از بیماری، تشخیص و درمان به موقع است. بعد از تشخیص توانبخشی و آموزش به بهداشت روانی سالمند کمک می کند.
- بعُد اجتماعی: که شامل کمک های مالی و افزایش حقوق بازنشستگان ، تهیه مسکن مناسب، فعالیت های ذهنی است.
از عوامل مهم دیگر که به سلامت سالمند کمک می کند، محیط است. تحقیقات نشان داده که تغییر محیط از روستا به شهر سبب آسیب جدی به سالمندان ساکن در شهرستان شده است زیرا از محیط باز وارد محیط بسته می شوند، این موضوع علاوه بر اینکه به سلامت جسمی سالمند آسیب وارد می کند، به سلامت روانی او هم ضربه می زند.
leave your comment
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.