روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی

نمودار این مقاله

محبوبیت مقاله 40%
بار تخصصی 20%
اهمیت برای سالمند 60%

زمان تقریبی مطالعه این مقاله ۱ دقیقه

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی

 

تاریخچه روانشناسی بالینی

در قرون وسطا در مصر و خاورمیانه، علت بیماری های روانی را نیروهای جادویی می دانستند و برای درمان اینگونه بیماری ها به جادوگران مراجعه می کردند و افرادی که دچار بیماری های روانی می شدند را شکنجه می کردند تا ارواح از بدنشان خارج شود. این درحالی بود که در ایران بخشی از دارالشفاها به درمان بیماران روانی می پرداختند. بعدها در یونان و روم دانشمندانی چون بقراط، افلاطون و ارسطو به توصیف مشکلات روانی با فلسفه پرداختند.

فرق روانشناسی و روانپزشکی

بیشتر افراد تصور می کنند که بین روانشناسی و روانپزشکی تفاوتی وجود ندارد. اما واقعیت این است که روانشناسی یک شاخه از علوم انسانی است و هدف از مطالعه این علم بررسی رفتار و فرآیند ذهنی انسان است. علم روانشناسی کمی بیش از یک قرن است که شناخته شده اما طی همین مدت کوتاه رشد چشم گیری داشته است. هم اکنون این علم شامل ۲۰ زیر شاخه تخصصی است. روانپزشک، فردی است که در رشته پزشکی تحصیل کرده و بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی، دوره تخصصی خود را در رشته روانپزشکی یا اعصاب و روان گذرانده است.

هدف روانشناسی بالینی

از وظایف شش گانه روانشناسی بالینی، می توان به ارزیابی و تشخیص، مداخله و درمان، مشاوره، آموزش و نظارت برکار روان درمانگرها، پژوهش و مدیریت اشاره کرد. هدف روانشناس بالینی در راستای درمان و تشخیص، آموزش و پژوهش است.

لطفا نظر خود را بنویسید

جستجو

Generic filters

دسته بندی ها

تبلیغات

آگهی های ویژه

تماس با مسئول آگهی

بالا